Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Twitter Wan Hazel LINK Wan Hazel Facebook

Sepakan kencang Drogba

Der? Mane? Der? Lubang cacingg! K taktak. Assalamualaikum para perindu kipas semua *waving hands* ecey gaya hotstuff je semua nak mewinduww kite. Pewasann.

Semester 2 busy gila bebeh. Rasa nak cakap macam ni tau ‘Hello hey mama, I don’t want to study. I just want to parteii. We don’t need a drama. We need a parteii, parteii. Monday parteii, Tuesday parteii, Wednesda…. Weekend parteii’ K taktak lagu ni Mai ajor. Mai hasut. Marah Mai. Kbye.

Ehemm *betulkan anak tekak*
Korang nak tahu satu benda? Aku. Ni. Jenis. Kat. Depan. Depan. Bapak. Segan. Nak. Cakap. Rindu. Sayang. Semua. Tapi. Dalam. Hati. Masyallah. Sedih. Tahu? Sedih?  Lol sounds serious? Yes I’m serious! Do! Dalam pada aku gembira, ada sedihnya juga. Tak semua yang aku dapat, aku miliki tu aku gembira. Aku pura-pura, aku fake of course. That’s all just because of ‘friends.’ Aku, kalau orang sebut pasal kawan, sensitif habis. Menusuk. Ye aku pantang kalau kawan aku kena drop, kena palau bagai. Hoii! Kau buat dia, serupa macam kau kencing aku tahu? Tempieh-tempieh kene kat aku tahu? Aku back up selagi mampu sebab aku tahu, aku punya kawan yang akan lakukan benda yg sama kat aku bila aku down nanti. Totally I call them sahabat, baby, sayang, anjewwwww. Ok over  -_____________-‘

Tapi…..
Dalam berkawan ni, aku paling tak suka kawan yang sesenyap ambil kesempatan atas kelebihan diri kita. Then, boleh pulak dia dapat nama atas hasil titik peluh kita. Weh? Kau tahu tak perbuatan kau tu sangat mengelabah? Mengelabah tek habaq hang! Serius pantang moyang aku berkawan dengan kawan karnivor macamni. Jenis kebuloq daging manusia! Grr grr *membara* K watlek lagi. Saya masih boleh tersenyum. Kita kawan kan? Takpe, saya kefahaman.

Dalam berkawan ni, jangan sesekali cakap nak real je. Bila bercakap, biarlah bebetui. Bila bercakap kena bikin, jangan tak serupa bikin. Sekali kau tipu kawan, kau rasa deme akan percaya kau lagi? Okay maybe ada yang percaya, tapi aku? Sowwy yeww. Talk to my boobs. Har har. Tambahan pula, mak aku jenis yang tanya semua dengan sape aku berkawan, dengan sape aku belajar, dengan sape aku melepak & Insyallah selagi aku mampu jujur, aku jujur. Kalau dulu ye aku selalu tipu. Keluar/fly jumpa kawan aku cakap nak balik awal sebab banyak hw/assignments. Tapi tu dulu, zaman kegemilangan aku yang makin lama makin takdo. Sekarang, dengan siapa aku keluar yang paling penting. Ye aku bagitau mak okay sebab aku taknak mak risau macam dulu. Macam dulu aku sampai malam kat Melaka. Tiket aku habis kot time tu, leka sangat. Bhaha teruk. Tapi saat itu, ada je kawan yang menolong ambil aku kat MC tetengah malam tu. Thank you Kak Eba, thank you kak Yus. Me miss you alls.

Dalam berkawan ni, jangan ada sesentap sana. Sesentap sini. Kita ni manusia, semua manusia buat salah. Nobody perfect seh. Tapi kalau kawan tu jenis buat salah, mintak maaf, buat salah lagi, mintak maaf lagi, haa cukup dua kali je. Kali ketiga dia mintak maaf, suruh dia pergi meninggal! Eh? K taktak. Sedangkan Nabi Muhammad SAW pun maafkan umatnya, inikan pula kita? Kita ni terlalu jahil jika nak dibandingkan dengan Nabi junjungan kita tu. K aku je jahil, hangpa tak. Ehmmm. Classmates, yang bergaduh sesame classmates, aku harap korang berbaik balik. Bertegur macam dulu, mesra macam dulu, parteii macam dulu.. Macam kita baru masuk Semester1, cewonokk kan? Aku bukan nak belahkan mana-mana pihak, tapi aku sayang hangpa semua.. Aku sayang.. Sayang sangat..

Dulu, masa awal semester, kita antara kelas yang kewlzzz gitu. Sama ponteng, sama datang lewat, sama nyanyi naysid kat depan kelas. Ups! Tapi sekarang? Semua buat hal masing-masing. Kalau dulu lunch kat bilik kawan hari-hari sampai tidur pun kat bilik kawan. Tapi sekarang? Makan kat café asing meja. Tak boleh sama, nanti tengok je muka terus muntah darah. Kalau dulu gosip-gosip kolej kita yang pegang, semua pantas tersebar ‘Dia ni kapel dengan tu..’ ‘Semalam kad kuning dia kena tahan..’ ‘Diorang break pada tarikh, hari, jam sekian sekian di..’ Nampak? Details. Tapi sekarang? ‘Eh? Bile deme break?’ ‘Eh? Tu main kayu tiga eh?’ ‘Eh? Eh? Eh?...’ Kalau dulu group assignments mesti semedang orang yang sama je. Dah boleh anggap kembau. Tapi sekarang? Manada istilah kembau dah, kerbau maybe. Eh taktak. Maksud aku, sekarang lemau je nak buat assignments. Tah dengan sape sape tah kena join masuk group. Keciwa weh :/ Waduhh. Mungkin dah semester2 kan? Semua bukan freshie dah, dah boleh buat kepala dan ohhh macam ni rupanya perangai hangpa yang hangpa berjaya sorok selama satu sem. Satu sem jela kan. Takpe, lagi sekali aku kefahaman.

Yup. Aku tahu benda ni sensitif dan takpatut aku masuk dalam blog pun. Nak cakap, cakap depan depan la kan? Yeahh such loser dida, serupa pakai topeng! Tapi, aku tak tahu yang mana betul dan yang mana salah. Yang mana start dulu, dan yang mana start kemudian. Aku dengar dari banyak pihak dan aku terasa macam….. Eloklah hangpa berbaik semula, sebab Dida *senyum* rindu moments class kita yang dulu. Sangat merindu. Maaf kalau ada yang terasa, bukan kalau. Mesti ada yang terasa punya, pasti punya lah. So, aku taip mintak maaf dengan semua-semua dan semoga kita masih sekelas sem depan. Aku akan pastikan aku dengan Ilya takkan disuruh duduk depan sekali dalam kelas lagi. Hihi. Hai Ilya, I love you :*

Ada sesiapa perasang yang aku akan menaip dengan begitu panjang dalam setiap entry? Oh itu semestinya, sebab Dejavu aku sedang aktif sekarang. Tengok-tengok! Yeah aktif lagi! K lapor. Needs more Dejavu. Erghh, erghh. Before that, scroll down please. Looks at every beautiful handsome of my classmate. Atotoo intan payung cukcuk DBS2B 

Semester satu. DBS1G
Dari kiri: Hani. Nurul. Zati. Mira. Syakir. Ilyo. Ziera. Nado. Anis. Kipas. Fano
                    
Gambar ni, aku taknak upload actually sebab jelas kelihatan tinggi nye aku. Tapi, aku suka tengok Dekya. Dekya dekya, tengok seluaq hang. Cikang habis der. Wuuf wuuf



Semester Dua. DBS2B
Dari kiri belakang: Hani. Fano. Ilyo. Am (nampak rambut Je) Irfan. Syakir. Aman.
Dari kiri depan: Kipas. Nado. Nurul. MissKetty. Dayana. Caca. Una. Tim. 
Dari kiri depan kek: Anis. Ziera. Adek. Tini. Achik. Mai. Rara. 
Baju melayu hitam: Abe.


Oh. Bye. Turun cafe. Nanti habis pulak lauk kegeraman kite.

1 comment:

farhana said...

will miss that moment
we together :'D