Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Twitter Wan Hazel LINK Wan Hazel Facebook

Kesan kerap sangat ber-shisha


Kau dan aku adalah satu, tak kira apa.
Segala rintihan aku engkau selalu ada.
Biar kata memisah kita, biarkan saja. Kerana terbiasa..
Mengejar mimpeyy~

Valawehh! Okay lagu time Form5. Tetibe teringat :/ 
Okay okay tukar lagu. 

Segala kata cacian, yang telah engkau berikan.
Membuatku rasa kosong kosong kosong.. 
K sambung, sambung. Haa bagus, ada bakat. Ada bakat. *angguk kepala tanda setuju*

By the way, Assalamualaikum readers.
Like usual, me as author of this blog want to present about jeng jeng jeng..
Okay lets make it simple. Feel lazy to tap tap tap this keyboard erghh and suddenly "Kakakkkkk! Pergi jemur baju tu. Nak tunggu abah balik baru nak jemur nye ke pun adoi terr berr." Eh, yang 'terr berr' tu aku yang menambah hehe. Wanna talks about my collage activity actually. Ya, Program Siswa Niaga at Bandar Penawar, Johor. Enjoy the photos jela. *still typing more longger, longer, longer entry* Dejavu mai dah, mai dah -______-"

1st day.
5jam dari Ayer Molek, Melaka dan kami hanya tidor tidor tidor.
Kepada pemilik dslr, jangan sebar gambar tidor kami, karang haa ini makan dia! Haha.
Kami wakil kolej seramai 16 orang. 6 perempuan, 10 lelaki. Perempuan semua sem2 dan lelaki hampeh takde sorang pun wakil sem2. Semua sem ateh-ateh, uww uww senior. Eh, aku punya ayat..... Teliti gila nak bagitau semua. K cukup.
Kepada yang menjerit dalam bas takut tengok cerita hantu tu.... BHAHAHAHA sedih aku melihat. Eh? Aku gelakkan hang ye? Maaflah. Nak sedawa tadi, tetiba TERketawa huhu.
Bila sampai Bandar Penawar, whoaaaaaaa bapak punya besar nye pun kolej. Serius mewah. Tapi mewah lagi Ayer Molek kan kawan-kawan? *nada cembuwuu* Petang tu tarapapa dan malam ceramah sikit. *pakai beats* Ohye, dan lagi satu, bilik kami di tingkat 3 dan lemak aku dah nyawa nyawa ikan time tu. Err. Dan kenapa ayat aku banyak sangat dan nye pun? K tak heran.


2nd day.
Bangun awal gerak Angsana. Hujan. Angkut barang dari bas like itek gemboo gemboo. K bukan kami, tapi dakzz-dakzz kolej lain. 2 aktiviti serentak, Pameran dan gerai jualan & Kembara niaga. Aku masuk Pameran dan gerai jualan sebab heaven. Senang actually jaga gerai je, tak susah. Bila free boleh merayap pusing Angsana tapi budak kembara buat ape? Yeah lemau promote barang. Ha ha ha. Gerai kami jual macam-macam seperti doodles mug (HEHE), tudung, shawl, jubah, baju renang, air dalam botol dan lain-lain. Gerai depan kami dari Kolej Mara Kuala Nerang jual handmade juga dan terasa macam hm hm tercabar skit. Skit je. Tak lebih. Deme jual handmade kat botol & jubin. Sekian.


3rd day,
Milo ais, Butterfly, Bird bird, Kangkung. Eh?
Pagi ada pertandingan Catur Bestari dan Bisnes Activity. Aku tak terlibat. Petang gerak ke Felda ape tah. After that ke Homestay sana dan ke Pantai Desaru. Malam ada ceramah yang biasalah, mengundang tidoo. Tapi budak German Malaysian Institute (GMI) belakang kami comel oh. Deme kasi kami kismis "Nah makan kismis ni bagi hilang ngantok." Trololoo comel nya, tambah lagi dia punya kismis tu bukan dalam kotak, tapi dalam plastik. Plastik yang kalau kita beli barang kat kedai runcit, dapat plastik yang warna oren, merah, hijau jernih tu. Haa! Dia bawak kismis dalam tu. Sekali dia pass kat member, berbunyi-bunyi bising. Sampai ada yang tegur haha okay jarang lelaki cool bawak kismis macam tu dan aku terasa jakun sat.

4th day,
HARI LAST HOYAYAYA ^________^
Pagi ceramah. 
Tengahari Majlis Penutup.
Petang balik. 


Comel kan baju warna warni di aidilfitri, haihh warna warni di aidilfitri~ *jenjoget*
Merah, Biru, Oren & Ungu. Ohmeyy Mirara, Adek, Nadoo & Fanoo.


5th day.
Hai. Saya di Melaka Sentral sudah membeli tiket Kuala Lumpur dan sedang menunggu Fanna beli tiket Segamat. Kami menjamu selera di Kedai Nasi Ayam Bebola yang sedap dan murah tu. Aku minum Milo Ais nyummzz. Macam biasa, mestilah sedap. Maaf ye entry aku kali ni bosan, aku malas buat ayat serabut. Dan kepada yang nak gambar dari camera aku, copy dari sini jela. *Kalau boleh* BHAHAHAHA.


..............................................................................................................


Hey huruf H.
Aku taknak cakap lebih kat sini, cukup segala nasihat kat mesej and leteran aku kat CM and Pudu haritu. Bukan niat aku nak bebel. Tapi.. Aku tahu kau boleh, that's why aku sokong. Kalau tak dah lama aku berontak bikin Bersih kat hang. Hew hew. Okay this picture, clear? K bleckbewwy punya camera memang cengkarung sikit. Maaf, maaf *sapu sampah*

PETAH, BERBAKAT, BERSUKAN, RAJIN, BERTENAGA.
I'll always pray for your succes, Insyallah.
It's Capital H. Lelaki H. Done bebel, Salam Queensbay Penang.

4 comments:

farhana said...

gambar aku macam tu memang kau suka letak kan? HAHA
sayang dida teman MC hari tu, thanks sangat :')

<3<3<3

DIEDA said...

Aku baru update kau terus komen? Pehh, berape kerap hang nyingah sini wey? Bhahaha *menjerit dalam bas* bhahaha.

JK93 said...

:)

DIEDA said...

Eh? Retis JK dah baca :) Kbye.