Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Twitter Wan Hazel LINK Wan Hazel Facebook

Dah lama tak minum MIYO. Eh MILO

*cough*
Habuk dek lama tinggalkan dunia penulisan.
Assalamualaikum, dida dah kembali pulang. Dengan semangat baru.
Ohh-well dida seorang yang membosankan & dia perlukan semangat untuk terus motivate diri sendiri. Selalu dida motivate sensorang ja. What the buffalo ada kawan tapi takde yg reti berkhidmat yedak? Lagi sakitkan hati ada. Ya, itu heaven. Spoil! Transformer to condifent girl. Eh? Okay rosak bahasa =='

Mulakan perenggan dengan lagu. Ikut ya, tepuk amai-amai belalang kupi kupi.
KUPI KUPI ya, KUPI KUPI lol
Kolej semester 2 banyak mengajar aku erti kesabaran, ketabahan dan kesengsaraan. Mana tak asdfghjkl bila malammm, ku tidur tak lena. Teringatkan dirimu, Terimbas kembali kenangan lalu, Alangkah indahnya bersamamu.. Eh? Okay tidak. Semester ni aku sangat busy sampai tidurku tak lena ahh ahh k lagi sekali annoy -.-' Btw, get ready for a long reader's digest ini. K its not funny.

That day, *abaikan tarikh* Futsal for Silver di Kompleks Belia & Sukan Ayer Keroh, Melaka.
1st game vs Maroon and kami kalah dengan 4-2
2nd game vs Purple and we win with 4-1
So lastly.. Maroon juara and we as Silver got SILVER MEDAL. Sokay, next year ada lagi. Hiks!
By the way, Silver got a terer girl of keeper okay. That's Fano sayangs. 'Dida, kau lah jadi keeper. Kak, Dida boleh jadi keeper kak' *mata bergenang* Haha sorry kak tak layan permintaan hang. Puii keeper puii lol.


Balik dari itu futsal terus ke empi teater for meeting club. Aku ingat nak monteng meeting tu, sekali deme seru aku banyak kali 'Dida...Dida..Dida..' Okay itu semua kerja Yano and Nado. Bila aku mai okay pakat tutup hidung sebab aku bau kambing sesat mana tah. Doh, wa tau wa tak mandi lagi *salat stokin kat lantai* haha. After meeting siap-siap berangkat pulang ke bilik yang jauh nunnnnnnnnn di dalam belantara hutan paya bakau. Oh, before that, thankyou KakAin cause give me borrow your shirt. Hihi


Tomorrow morning. SMK PADANG TEMU, MELAKA as facilitator of  'Menuju Puncak' program.
Dakdak group aku sangat ohhhhhhhhhhhhhsizzzzzzzzzzzzzlingggggggg~
Okay. Aku ingat nama budak lelaki je, sebab deme dengar kata. Yang perempuan? Aku lupa.
Sebab semua bajet nak hot ja. Tapi tak semua, macam 'adek sayang' Nad *tendang kerusi jatuh* haha sangat sopan girl. Kak Dida suka sangat. Euww. 



Nampak betapa banyak gambar budak lelaki group aku, perempuan kemana? Ke kantin makan kopok leko haha. Nampak menara belon tu? Belon tu senget, Apit cakap *bukan Apitz DarkNakalz k* 'Ni menara condong kat Perak, negeri kak Dida' and bila belon tu pecah... Okay kau punca Pit! Pergi depan jawab soalan! Haha. Sila lihat seorang yang pakai songkok tu. Yes, handsome Daus. Aku paling suka dialog dia time tiup belon. 'Eh, belon ni tulis I LOVE YOU lah. Kalau aku bagi awek aku mesti dia suka' Ape die Daus? Ulang balik? 'Takde pape, takde pape' K cuwitt cangatt. And sebelah Daus, aku tak ingat nama tapi aku panggil Qayyum sebab cam kembar dak kolej aku. 'Kak, mcmmane nak tepuk anak jin kak? Nak tepuk berape kali kak?' Dia sangat kelakar. Betul. Dia banyak tanya nanti besar nak jadi ni, nak kena sambung mana, kalau dia ambil addmath and blablabla... 'Thankyou kak, semoga kita bertemu di lain hari' *tabik* Time dia tabik tu aku suka. Diri tegak. Yeyehh Qayyum rock!

 'Kak minggu depan kak busy tak? Kita keluar nak?' Whatzz? Ok shock. SHOCK okay, bukan SYOK. 
Ni fb kami, nanti add eh. Ape-ape mesej kami tau, cepat save num kami. Lololo dekdek, kertas fb tu tah kemana, num adek pun tah tah tah silap tekan tadi, so tak save pun lol sorry. 
By the way, sayang hangpa and thanks for cooperate. Tanpa cooperate dari hangpa, confirm aku kena marah dengan lecturer. Upss! Byebye Padang Temu and...

Ahad besoknya pula..

Kami keluar Dataran Pahlawan. Adnan Sempit Dua 
DENGAN MEMAKAI BAJU KURUNG OKAY SANGAT AYU DAN GAH K SENYAP AH HANGPA!
Aku tak suka, tapi dah peraturan. K rules are always be biasa bro. Makin lama makin spoil. Oh oh oh. Imagine, kami duduk tepi Dataran dan lalu segerombolan anak ikan bilis dengan cap, clothing bajet miyyo ajman bajet hafiz irfan, bajet didiwhoaa puii. Deme lalu depan kami and nyanyi 'Sepohon kayu daun nya rimbun~' Dey merdu takpa, ini dengan rokok berasap-asap lagi mau nasyidkan kami. Ni haa, *garu bontot* Eh?

Tamat sudah Reader's Digest saya untuk harini. Nanti saya sambung dengan episod midsem break heaven holiday ever holiday forever holiday iyaa iyaa ooo. Salam Final for all UITM's students :)

1 comment:

nurulfarhana said...

Yeah ! Keeper sangat awesome bila kena aim dengan abang futsal :)