Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Twitter Wan Hazel LINK Wan Hazel Facebook

Lembu Nak Jaga

Jam ini, 5.49AM dan aku baru mula menaip.
Hari ini pada tarikh 6/2 aku akan pulang ke Melaka semula.
Sekejap je kan? Balik Sabtu malam, then Isnin pagi dah choww.
Sekejap je rasa belaian mak, sekejap je dengar tawaan aboh, sekejap je gaduh dengan adik adik.
AKU MESTI RINDU SEMUA TU SATGI *bergenang*
& sekejap je aku dapat rasa nikmat wifi harimau bintang rumah aku, nak harapkan wifi kolej?
Siput Babi. Lepasni, dah takboleh skype-ing sampai jam sekarang. Dah takboleh stalk blog orang sampai jam sekarang. Test/Quiz semua dah berdiri tegak depan aku. Tinggal aku yang still longlai nak study. This call nokharomm. Okay iMalas & iTahu.

HMMMMMMM. Life kolej sekarang dah banyak berubah berbanding last sem.
Aku dah sangat buzy dengan tah apa-apa punya aktiviti dan sangat mendap untuk study.
Parents, like what i said. This course is so so so so so very boring much! Fuckin Much!
Dida tak boleh nak go on :'( Memang. Semua cakap belum cuba belum tahu, macam Account sem lepas. Like what? what? whatzzzzzzzUp? K terkejut kan & saat tu aku rasa sangat menyesal belajar rerajin last sem. Kalau tak boleh tukar course, boleh tukar kolej. Itu sangat heaven bagi aku. And aku terasa macam seorang manusia yang tak reti nak bersyukur. MasyAllah.

Like my Micro lect said, kamu semua nak lari mana? Nak cakap Micro susah? Dulu korang ambil AddMath, cakap susah. Tapi masih ambil SPM kan? Begitu juga dengan Micro, Acc, Statistic dan lain-lain. Kita takboleh lari dari belajar dan exam Final paper tu semua. Remember it pelajar? Yeyehh! Janji Rock. Semua subjek sem ni adalah hantu. Hantu untuk aku terus belajar course ni. *mengucap*

And tahu kan, aku dah ada satu smartphone yang sangat sangat durjana. Sebab dia, aku tangguh assigments, tiru jawapan belakang buku acc, malas nak mandi petang, jog tak ikut jadual, ponteng surau dan yang paling syaitan bila aku gaduh dengan one of my bestfriend at collage just because of my tweets. HMM. Ayat saya sangat umum dan kenapa perlu terasa baby? Sampai hati gaduh ngan titew. Tak sayang titew dah keww? :'( Okay. Dan aku akui, pergaduhan boleh membuatkan kita lebih matang & tabah. Malah, kami semakin rapat sekarang and don't jelly jelly. Loveyou much friends, i'm sorry and just ignore all my tweets tu. Ia sangat fake berbanding life aku. Aku tweet ikut rentak jari, bukan ikut hati.

Semester ni juga, aku sangat kerap keluar pekan. Nanti sewa kerata, naik bas, naik teksi. Duit aku banyak habis kat situ je kot. Haih. Dah jangan nak tegur perangai/sikap aku dah berubah ke apa, tolong cermin diri hangpa. Banyak berubah juga kan? Maybe hangpa berubah kearah kebaikan & i dont know when i can be just like uols. Tunggu dan lihat, tapi dalam masa yang sama aku berdoa. InsyAllah, takde yang mustahil dalam hidup ni. Dida, seorang yang kuat. Tu sebab nama dia Dida, bukan Joyah mahupun Bedah.


'Pertemuan dua Blackberry' <--Ini bukan ayat aku. Harap Maklum.
Dua tiga kucing berlari, mana nak sama si kucing hitam. Cewonok cangat cangat and syukur Alhamdulillah cause giving me chance to meet my buddy. Yes, lama tak jumpa dan masing-masing perangai dah macam iblis. Ehh! Bukan aku, tapi kau. Mohon terasa haha. Barang aku kat kaw, jaga bebaik sebab aku akan jaga barang kau semua ni dengan baik jugak. Aku, aku. Ehm. Kita kawan sampai bebila k. Loveyou Much.

Sebab dunia ni bumi ni, bulat. Bukan petak. Ia berputar dan setiap perkara baik/buruk yang kita lakukan akan berbalik kepada kita. Aku sedaya upaya berubah, dah banyak kali aku pasang niat. Tapi, sangat liat. Mungkin sikap dah mula sebati. Banyak makan Dejavu aku ni :/ Haters aku sangat ramai, takkira di kolej atau luar, aku nak kurangkan populasi ni. Aku punya perasaan dan lembu nak jaga. Lembu nak jaga. Hahaha lol. Yang ikhlas lagi baik, DidaTajima.

p/s: Aku buat entry ni dengan ikhlas. Bukan sesaja nak buat hampa terharu/meluat bajet aku BAIK SANGATZZZZZ! Maaf, tolong doakan aku untuk berubah. Aku nak study dengan aman. Aku sedang mencuba. TerimaKasih kawan-kawan :') Assalamualaikum.

1 comment:

Syabi said...
This comment has been removed by a blog administrator.