Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Twitter Wan Hazel LINK Wan Hazel Facebook

Kupon KFC percuma


I’m at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone baby its all wrong
Where are the plans we made for two.
Yeah, I, I know it’s hard to remember.. Assalamualaikum pengguna ringtone ini~ lol

Yoww cikedaww yoww *lipat seluar gaya hipster sejati*

This entry macam biasa, aku akan taip 'Taknak bebel panjang tapi berjela juga.' Biasalah, melayu. Sembang selalu tak serupa bikin. Begitu juga dengan janji melayu, pukul 2 kononnya paling lewat, tup tup pukul 4 baru kelihatan. Oh itu perkara biasa. Siapa makan cili terasa pedasnya, siapa makan daging terselitlah celah gigi. So entry ini berkisarkan tarikh 19Jun yang dah berlalu hampir seminggu lepas. Ye, dah lama. Zaman P.Ramlee punya cerita, zaman dinosour *on tv. Hitam putih siarannya* 

Firstly, thank you for the wishes. Strangers yang sememangnya tak kenal pun wish oh terima kasih oh. Even hampa wish 'hb' itu dah cukup memadai bagi saya. Tewhawu mak *bergenang* Yang tertidur lepastu buat hantu tak wish berhari-hari lagi buat aku terharu. Serius terharu abadi ni. Cerita pasal wish, masih ada yang teragak-agak nak wish sebab takut kena kencing macam tahun lepas. Hai jangan pandang belakang dan mara ke hadapan, aku takkan tipu birthday dah la. Ni dida okay, dida yang semakin hari semakin tinggi. Eh?

Dan terima kasih diah-diah tuww. Terima kasih lanje-lanje tuww *big hug* haha. Hadiah tu, aku tak rasa aku akan pakai, aku tak bohong. Even sepasang dengan kau punya, tapi.. K aku simpan elok-elok jangan risau. Still in da box ya. <--Nampak bertarper sayangnya aku kat benda tu. Mohon blushing disana hihi. Dan nak cerita ni, karang kau marah pulak tak cerita benda ni. Celebrate dengan dia *muncung bibir kat hang* dan dia BELANJA AKU BANYAK OH HARITU. 1st time kau layan aku like a princess woi, eh? Like a boss act. Cakap je itu ini itu ini oh semua depan mata, takde carut, takde penumbok. Oh pinta kau bersikap begitu setiap hari. Ye, terima kasih celebrate birthday aku, sedangkan birthday kau aku buat dunno je, aku tak celebrate macam kau buat kat aku pun :'< Tsk tsk *lap air mata dengan tudung bawal*

So this entry special for you, cause February dulu aku tak buat entry birthday kau pun kan? Alahai jangan muncung mulut tu, even aku takde bagi present kat kau, even aku persiakan call free kau, tapi this! This entry, this video can make you smile maybe. Maybe~ Me do by myself okay. Sincerely, aku tak womentik macam perempuan lain kat luar sana nak bagi supremo punya surprise. Aku ni kosong, kosong, kosong. Ahh kesoh ape, yang kosong ni jugak kau akan cari 24/7. Eh? K *mohon baldi muntah*



Please, please and please. You think you're good enough? You think you can walk in the video? Kennot right? So just play the video and stop laughing! Ya, thats soundssssssssssssss *laugh again*
 Hantu raya betul hampa ni (.____.)


And dear boy,
Enough la ketawa tu.. K. K. K. Enough wa cakap. Ish.
Maka dengan ini, terlaksanalah hajat wa nak tunjuk video ni kat lu. Lu tak suka? Takpe wa tunjuk kat Abu Bakar & Sofea satgi wkwkwk. Video ni lama aku pending, pending kan sampai satu ketika tu hardisk wa disinggahin dengan anasir dan 'format completed' Demyu. Habis semua gambar Yano, Saro, KakaYus, Natra, Qidqid, budak kolej semua. Sayang je penat je wa kumpul gambar deme semua i'm sorry. Mulanya, wa nak buat vid slow motion tapi wa tak pro, wa bukan budak media, wa main taram je buat semua ni. Har har har that's why video ni dari Titanic jadi Super Spontan. Haih hancur, hancur. My 1st try kot, suara pun sangkut tah apa tah aku ngobrol sampai aku sendiri pun tak faham. Jadi, give me a clap per-lishh. Err *bunyi cengkerik* Har har har weh kad tu simpan elok-elok. Jangan kasi kad tu jatuh ke tangan abang Majlis Bandaraya pulak! Ehem tapi kan.. Hm hang, dengar ni, ingat ni, lain kali jangan mintak2 lagi :'/ Kita biar berkawan. Aku taknak dan takkan relay dengan kau sebab aku terlalu sayang sampai aku takut hilang kau suatu hari nanti. Kita tak perlu tarikh anniversary2 bagai sebab dalam setahun kita ada 24Feb & 19June :')
Brooooooo. Ayat tak boleh lagi awie wings apa? Jiwangzzzzzzzz letuww? *sorok muka dalam kelambu*

Tak pernah aku letak gambar berdua kat blog atau s/network lain. Ada, zaman gemilangnya Myspace dulu dulu je. Zaman jahiliah tak bertudung semua kah kah kah sakai. Tapi ini pun bukan gambar berdua sebab aku di skrin sini, engko di skrin sana. Kan? Am i too lame? P/s: Kaburkan bilik hang sepah benor. Ampun.

Ok tarikh hari ini, 28 Jun 2012.
Meet for the last time before aku balik Melaka. Tapi kali ni aku malas gerak solo, aku ajak teman. Aku ajak mak aboh aku sekali, nah kau belanja kami cepat! *kenyit mata* Ade orang tu senyum kambing dari awal sampai akhir. Ade orang tu sembang gagap gagap sampai terkancing gigi. Ade orang tu kasi mak aboh kite makan kepci. Ade orang tu tertido dalam train sampai sesat cilaka habaq hang. Ade orang tu kasi buah tangan dari Kelate. Ade orang tu mesej mak kite kemain sopan tapi dengan kite... K thanks buddy for today. Hope we meet again next month in Ramadhan. Insyallah.

Masa makin pantas berlari, usia semakin ke angka senja, muka mulai berkedut, mata mulai panda angkara Euro2012, namun kita disini masih gagah berdiri ditakuk yang lama. Apa sadis punya cerita? Bila diseru baru nak berubah memang takboleh la wey, tapi itulah manusia. Manusia yang bernama Dida. Nurul Shahida. Saya sedar. Moga semester baru, bulan baru, bopreng baru, Eh? *tepuk tepuk pipi kasi sedor* Ya, moga buka buku baru sebab aku di hostel forever alone geng aku semua jimba di rumah sewa. Jari tengah.

Buhbye. Salam bertemu kita di Ramadhan Al-Mubarak.

13 comments:

farhana said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHAHA, gelak aku nengok wey ! Dida, snggup kau buat mcm tu. Yg part last, ntah benda kau ckp. dengar, tapi tk jelas. look u face nk nngis :( aku rasa terharu. pehal aku yg teharu nie? sebab last sekali twiiter aku ada ! @farhanana78 ! yeah ! hahahaahahaha. >.< Opssssssssssssss, hahaha

<3

HFM ! kau baca tk nie? msti baca kan? hehehehehe.

Qielazman said...

demmyuuu xboleh nak play video kau apehal diddid ? patut ahh sunyi sepi pun, padahal mnx gambar. rupenye hilang ye kak ? haha :)

JK** said...

Trololo, vid u tu mcm sweet,tp lama sempat jgk la klu nk download movie.eh, tu bkn sempat, itu namanya cila.......... ok bye

DIEDA said...

Bhaha senyap ah Fanoo. Aku tau tak jelas, tah mende aku cakap tah. K tak sweet langsung. Haha memang la letak #twitter hang, kau kan antara belakang tabir aku :) Hee.

DIEDA said...

Tak boleh bukak? Kau je kot takboleh bukak. Har har. Hm tula, gambar dulu tu semua dah hilang :'<

DIEDA said...

Benggong JK takpayah nak guna ayat aku sangat lah cila... Haha kbye.

Azham Vosovic said...

wah...bahagianya....sy singgah kembali...

DIEDA said...

Biase je la. K thank you :)

Tyra Kahar said...

HAHAH womentikk gitu :)somart somart!

JK** said...

hi tyra kahar.hihi sihat ? nak nombor, senang nk whatsapp. :DDDD

DIEDA said...

@Tyra kahar: Haha thank you :)

DIEDA said...

@Jk: Over kau nokss! Kau nak, mintak kat aku sendiri la wey. Haha

Asiah Aisa said...

Ceh cehhh . Amboiiiiiii sweetnya kamu berdua ^_^