Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Twitter Wan Hazel LINK Wan Hazel Facebook

i love i hate hostel



I LOVE HOSTEL

  • belaja share segala sikat bodyshamp outcrunch bajusekola seliper hanger
  • loker aku penuh gambar noh hujan , seriouslyy *sila hidung tinggi ya noh 
  • awal tahun datang bawak hanger 15 , keluar hostel bawak balek 40 hanger whoaaa indahnya dunia
  • takyah kunci jam pagi , confirm ade 'mama jubah' naek atas ketok pintu bapak kuat , then jerit satu dorm HMM sabor jelaa ~
  • latih jadi imam *sekola aku semua girlss so imam nye perempuan , iqamat pmpuan , makmum pun mestilah perempuan kann <-- aku jadi imam isyak 1st time waktu f1 , time bufday akuu pulak tuu okeyy , bangga niii :D
  • test perilaku kerek kat senior atasan *okeyy aku tak melampau kereknyee sebab saya kan noob skema kan kakak2 ? harhar
  • if gado boleyy face to face , fak depan2 , tengking depan2<-- aku paling suka saat nie
  • peluang pakai tees jenama high high , agakagak tees tuu cam best , buat harta punn boleyy <-- baju junior jadi keutamaan , maaf & terimakasih yaa korang , harhar
  • senang senang dapat duit syiling dari junior wehooo <-- konker public fon doh
  • budak hostel selalu tangkas tangkap hotstoryy / rumors
  • kalauu hari hujan boleyy lompat maen hujan kat court *if kat rumah berpeluang ke ?
  • if lapa hujung minggu announce jee kat library sape ade maggi , konfem dapat ruski ! 
  • kalau malehh turun makan dining boleyy suruh junior tapau bawak masuk dorm <-- aku salah seorang junior yang dibuli dulu HMM tapi bila dah f5 faham faham jela :)
  • lepas makan kat dining , prangggg pinggan campak dalam besen , takyah cuci kihkih
  • simpan air kotak air tin dalam fridge , so air jadi makin sedapppp kalau  TAK HILANG
  • dapat tauu area hostel mane sesuai sorok bende haramm ( fon charger mp3 camera ) *5 tahun bawak segala tuu , sekali je kantoii ! terer kan terer kan ? kah kah kah 
  • boley jerit karok kat toilet then ramai ramai join sekaki *basuh baju sambil nyanyii eeee rinduu nyee :'(
  • if tak faham / siap homwork , cakap jee ' weyy after buku tauu ' konfem beress :D




I HATE HOSTEL

  • buat aku tambah kilo kilo kilogramm haiyoo
  • seliper jamban aku dah berape kali hilang , lastlast jumpa kat atas bumbung dining =='
  • baju luar , baju dalam , seluar luar , seluar dalam segala hilang bila jemur kat ampaian bawah *aku maleh nak sumpah seranah kann :)
  • tapi if jemur kat dalam dorm or koridor , time balek prep or sekola konfem segala baju dah ade kat rumput bawah tuu <-- eaaaaaa waden cek dorm lagi ==' 
  • dapat senior/junior yang perghhh taik anjeng tempek kat muka bapak die 
  • dpt rasa nikmat kene lazer secara jemaah kat court ==' *yg tak besalah punn kena cisss
  • nak mandi / iron kena tunggu turn , kena cakap AFTER KAK , AFTER DEK , euwww
  • kat dining tuu , beraturnya makmoyangg panjangnyeeeeeee
  • asal prep jee kena pakai baju kurung , whatt the heii panas dohh *okeyy baju kurung aku style , sape se-studyroom dengan aku die faham :D
  • hari ahad kena gotong royong mop sana sapu sana cuci sana errghh senior pulak senang goyang kaki melepap atas katil cisssss *takpe , aku dah tebus waktu form5 dulu
  • hari ahad jugak ade rokol yang tah ape ucapannye *muka aku muka mamai hmm mengantok tahu !
  • satu malam , ' awak , shahida bak sini , bak benda tuu ' demmm fon kena rampas ! 
  • patrick aku berulang kali keluar masuk bilik warden , hmm anak patung pun kena rampas kan :'(
  • dengar ceramah pfttt warden tiap hari kat surau *nie sbb aku 'kerap' turun surau :D
  • tiap baju seluar tudung saputangan baldi berusgigi kena tulis nama ! fuhh sape tulis memang pelajar kluster lahh , tabik kome ! harhar
  • paling macam badut kena jahit tudung tengah errrrrrrrrrrrr -.-





sape nak tengok tempat sorok segala kazanah haremmmm yang aku bawak ?
ni ha ni haa , bawah kerusi studyroom aku :D
nak aku buat tutorial ?
boleyy boleyy , aku bukan kedek ilmu 
mula mula sumbat dalam plastik kosong *jangan yang jernih suda
then ambek salepentep <-- aku eja mmg selalu betul terima kasih 
lekat kat bawah kerusi *rujuk gambar di bawah*
selesaii :) senang bukan ? harhar


act banyak lagi moment moment & tutorial simpan harta 'halal' kat hostel niee
tapi cukup la aku sorang jee yang tahu bout the rest kan ^.^
ouhh goshh sekarang aku tak tipuu yang aku dah rindu life kat hostel
memang cam best lima tahun stay penjara kuning tuu 
dapat segala ragam senior , junior , KETUA WARDEN , abg dining , kaka dining , macik dining ,
 abg guard , pacik guard , macik guard , macik dobi , macik sapusapu , pacik kebun
semua tuu takkan aku lupaa lahh , ya sayang
Asrama Sekolah Menengah Kebangsaan Kluster Raja Perempuan Ipoh

p/s : betul ke aku eja ? macam tak percaya aku form nama penuh sekolah tercinta 



7 comments:

qielaqistina said...

huhu. bagus2! sume dah mula arindu ASRAMA rps! haha :D

DIEDA said...

apakan daya , HMM

diyanah dzai said...

aah lah, kat hostel lah blaja hidup ;)

Kembali Senyum said...

kluster hoih ! klus gilaaa. haha

sejibik cam hostel aku eh. tp ak srok fon dlm kotak tisu je. haha

DIEDA said...

takde mano lerr kluster tu haihhh =='

harhar kotak tisu ape barang , tak advnture kot , mmber aku siap korek lubang belakang tangki nak sorok :D
lastlast kantoi ngan senior HMM

Adi Suda said...

ini gheje kome ye..owhhhh..ahaha

DIEDA said...

harhar adi :D