Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Twitter Wan Hazel LINK Wan Hazel Facebook

Kota Raya Kuala Lumpo

Aku taktau laa kalau kau fikir aku gurau . Tapi yess im in serious mood .
#OneWord : SERIUS ! Ehh , no . #OneWord : BABI ! Hahaha , im not a good person -.- Thank you .

Yeah , dah janji nak story pasal KLCC haritu yedak ? Ok lets begin .

Sampai Kl dalam 11 kot . From Pudu Sentral straight away to Masjed Jamek . Then , baru dapat mesej dari Kaka Yus yang dia tak jadi meet . Ehm so kay . Nasib ada back up member aku nak jumpa hehe . Just wait for Sawi , she's my classmate in rps dulu so tunguu tungguu . Finee-ohh dia call sembang baru gerak ke Lrt Pandan . Aku punya lama sopan alim jee tunggu depan board lrt tu . Fuhh , aku lapar dah patut lunch kot . Then terasa nak men-tapau burger Mcvalue Lunch hehehe . Sekali aku usha , its full with peepsssss & its really make me feels full . Huhh . Just forget bout Mcd and goin back to Rapid . Otw ke sana sekali serempak dengan member collage aku . Hahhh ? Didaa ! Yaww yaww ! Haha tah acane boleh jumpa hangpa Fazz , Ann & lagi sorang aku lupa nama hoho . Finally gerak dengan Sawi pergi Klcc & such a fuckin heyy Rapid , Putra semua ni . Ce buat macam dulu , sekarang menyusah-kan orang naik train tahu ? Haih , aku pantang betul !

Rise the menara now . Meet Mira H , her boyfie and one lagi boy yang sangat annoying , senang aku panggil dia Abu . Abuabuabububu :D Then aku & Sawi terus gerak Pcfair while deme ber-tiga ke WangsaWalk. I have a sweet time with her ok . Terjerit jerit dalam Klcc dah gaya beruk telan belacan haha kami lama tak jumpa der . Rindu ya amat haha .Wehh , korang cari Pcfair mana kan ? Bukan dalam Suria tuu, Fakyeahh jauh kat Aquaria dia sorok . Berapa kali kami naik turun Klcc cari booth Pc sekali dalam hall sana. Fuhh naik Aquaria hang jangan cakap senang , longlai lutut aku dari hall to hall . Aku cakap satu laa, if macam ni Pcfair kat Ipoh , aku BAKAR! BAKAR! BAKAR!

Bila petang dah mai , aku call MiraH cause nak balik sama kan . Ohh lupa , act memey dah rancang nak bermalam Kl , parents aku kasi nye pun . Aku siap bawa baju extra lagi & I choose to stay at Mira's college. Multimedia College KL . Aku cam cool je nak stay sana aku cakap aku takut kantoi . ' Kolej aku guard kuat tido! ' Hahh ? Haha serious laa ==' ' Senior aku semua cuti sem , budak bilik aku semua balik rumah . Yang budak kelate sorang ni , malam ni dia tidur rumah mmber dia . Teman laa aku , paras 12 13 14 semua kosong ' Haha okay-2 deal . Stay with youu to night dear . But bila aku call ' Did ! Aku baru nak masuk wayang ' Hahhhhhhh ? Natang ape ? Sawi nak balik kot , dia puasa -.- . Then dia boleh pulak suruh aku gerak Wangsa & jalan dengan Abu . Derrr , Abu tu sape ? No no no ! She ask me again , kot aku takut naik train sorang ? Ehm mybe . She laughs and ' nanti aku suruh Abu ambik hang , dia memang sparepart helmet sebab nanti dia nak hantar kau sekali balik collage aku ' Woyyyyy ! Dengan motor ? Hang boleh laa  naik dengan boyfie motor . Aku dengan Abu motor  ? Helloww aku tak kenal . Sorry .

Lastly , aku gerak dengan Sawi balik Masjed Jamek . Aku kesian dia puasa , dia nak masak berbuka lagi kat kolej . Ehm im as nice and cute friend , said ' Aku gerak CM laa weh , cari barang sikit ' Really ? Kau sorang ? Takpe ke ? HEHEHE , ' Aku dah biasa jalan sini :) ' *Aku cakap kemain bongkak* haha aku malas nak susah kan kawan act , tu jee . Then byebye Sawi & im just go through the road . Road mana tah aku main redah sampai aku dah taktau aku kat mana . Wehhhhhh lorong mana ni ? Kat mana ni ? Semua Mynmarion , Vietnamion , Banglanion , Indonesianion merata . Keliling semua pandang aku mcm aku baru lepas berjaya bunuh orang . Wuwuwu , aku sorang-2 & sesat here . Sesat do sesat ! Okayy just chill & dont make peoples surround take advantage of our weakness . Jangan menangis sayang :')


Aku penat jalan , aku watlek diri depan satu store tuu . Sekali ada batu jatuh . ' Heyy sape baling batu kat perempuan ni haa ?! ' Okayy ada orang back up ==' But shittoooooo baik aku belah ! Seram do tengok perwatakan orang yang back up aku tu pun errr mampuih hang ! Tapi , terimass yaww ! Aku gerak depan , jumpa 7e and ask him ' Mana CM weyy ? Aku nak terberak dah ni ' Hehh ok gurau . Aku tanya ada bas CM tak depan tuu ? Dia cakap takda . & i ask Pudu ? Ada ada , pergi jalan depan sikit sana . Bila aku nampak bas tulis CM Pudu semua , aku terus naik . Dalam hati dah carut dah ' hukalohh ada je bas ke CM ! Puii !  ' But aku terasa loser sangat sangat bila Dek , nak pergi mana ? Smile and answer ' Central Market bro ! 'Dia buat muka pelik -.- and i said once again ' Pasar Seni :) ' And kauu teka dia jawab apa . Laaa , ni salah bas ni dek . Ni nak balik Gombak semua . Aku bahas laa cakap tapi kat depan bas tulis CM ? Thats guy pun blablaaaa nanti turun kat depan tuu ye , Ohh-maii ! Aku penat betul :/ Ya Allah , help me please . Ehm
Depan tuu dah Sogo . Aku tengok satu haram bas pun takda . Cilaka punya Kuala Lumpur hahh ! Nah aku pijak pijak hang ! *hentak hentak kaki* Aku senyap je jalan . Ehm tengok awan tu . Awan yang mana ? Awan nano nano nano . Haha . Okay serious -.-  Aku terpandang Lrt Bandaraya . Time tu , aku rasa fuhhh , this is best bro ! Aku lintas terus ke sana and dari eskelator aku dah nampak bapak banyak semut beratur beli token biru . Okayy jam dah 6.30 , bas last balik rumah 7.00pm . Can let me shoots all the people and get the blue coin to Plaza Rakyat now ? Can yohhh ? Aku tengah rush-ing ni do do . Finally get it and looking for ticket at Pudu about 7.00pm . Hang bayang beli tiket pukul 7 untuk naik bas yang pukul 7 . Hehehe kaki aku panjang jugak kan boleh lari laju ? Nasib aku tak kena kejar bas \hikhok/ Tiket aku num 34 , tapi aku main straight je duduk seat 24 . Haha aku malas nak cari mana seat aku . Shian awek , apek mana pandang arah aku then terus duduk seat lain . Aku duduk tempat hangpa ehh ? Sorry aku dah tidoo . Haha .

Aku tidur penat sangat sampai betul kat Bidor baru aku terjaga . Kauu gilaa if aku tak terjaga time tu , alamat aku terus follow bas tu balik Tapah . Perghh naya do naya ! Otw balik aku off phone and when i reached home , 16 missed call & 4 messages from Mira . Sorry friend , lain kali lepak dengan boyprengg biar berhari-2 berminggu-2 . Im fine at home right now :) Parents aku tanya how Kuala Lumpur ? Hehh , bosan without any protection . After ni , ajar aku jalan Kl . Suruh aku ingat segala kedai-2 keliling . Bukan ajar aku  Lrt je . Pleaseeeeee aku taknak sesat dah . Serik . Kewlzzzz kan sesat kat Kuala . Kewlzzz habis & tolong jangan berani sangat dida .

p/s : Sorry ter-tipu kauu cakap parents suruh balik nak ke kampung . Ehm , act aku malas , bukan malas jumpa kau besok nye , just malas ... Kau faham kot situasi aku time tu kan . Serabut :') Thanks .

8 comments:

nurulfarhana said...

Waaaa !! best nye g KL :)
tapi, sesat ye? mase ko balik Bidor ko sorang? Sawi mne? da blik college dia ea? mlm tu juga ko balik Perak?
btw, nice journey :)

DIEDA said...

Nice journey embah mu ! Seksa aku tahu ? Haha

Sawi Poly-tech , balik college dia laa & haah malam tu jugak balik perak haha

nurulfarhana said...

laaaaaa, entry memey pnjang then aq minat nak bace :)

membe ko yg ngn bf dia? abu sape pulak do? dri perak ke kl ko sorang?
hfm x jumpe ea?

DIEDA said...

Memang panjang . Aku tak puas hati tahuu ? HAHA

Yup mmber aku dengan bf dia . Abu tuu mmber bf dia tuu . #Hensem choi ! Tapi aku takkenal lagi , sayang :/ haha . Hfm balik Perak :D

DIEDA said...
This comment has been removed by the author.
nurulfarhana said...

oooo, balik Perak :D
t naik SEM cite bolee? x pon buat entry baru tajuk :to baby Nana ... bolee? naik SEM lama lagi, t ko lupa :(
nak dengo juga

DIEDA said...

HAHAHA , kauu ni awat ? Takcukup apa aku story panjang ya amat ni == Haha

nurulfarhana said...

trprinci btol entry ko nie, tpi da something jek yg ko x cite pon :(
well :) entry nie tak cukup pnjg sbnarnye tok situasi cam ko :)